Studenter som förbättrar världen

Linköpings universitet är fullt av studenter som vill göra skillnad. LiU Impact Factory finns för att stötta de mest drivna att göra verklighet av sina innovativa och hållbara idéer. Genom programmet får studenters idéer en rejäl boost och kan snabbare börja göra skillnad – på riktigt.

Anna och Victoria från Lingonkollektivet

Om programmet

Samhällspåverkan och hållbarhet är den röda tråden genom hela LiU Impact Factory. Programmet är öppet för både ideella och kommersiella idéer, det viktiga är att kunna tydliggöra hur ens idé bidrar till att lösa samhällsproblem kopplade till de Globala målen. I år består programmet av tio antagna team med LiU-studenter från olika utbildningar och campus.

Under ett sex månader långt program får studenterna möjlighet att utveckla sina samhällsförändrande idéer. De får, utöver en timmes coaching per vecka, ta del av ett specialanpassat föreläsningspaket, ett brett nätverk, tillgång till arbetsplats samt stöttning kring finansieringsfrågor. Teamen utgör dessutom ett community, där de lär känna och stöttar varandra.

Programmet är uppdelat i tre faser med respektive fokus på utveckling av idén, på verifiering och teambyggande och till sist på realisering. För att gå vidare till nästa fas måste teamen presentera mål de uppnått under den föregående fasen. Efter programmet är teamen redo att antingen bli självständiga aktörer eller gå vidare till t.ex. en inkubator.

Team 2017/2018

  1. Bennich Form​
  2. EfMS​ ​-​ ​Engineering​ ​for​ ​Mayan​ ​students
  3. Local Wave​
  4. Location East
  5. Lookformy
  6. OPIBUS
  7. Society​ ​GO
  8. Transform Tourism
  9. Vesetro
  10. Visedu
Läs mer om årets team

LiU Impact Factory alumner

Kontakt

Reidunn Palmkvist
Innovationsvärd

Mejl: reidunn.palmkvist[at]liu.se
Tel: 013–28 89 74

Kontakta oss