LiU Impact Factory

Idéer som förändrar världen

Innovation är nödvändigt för att hitta lösningar på de utmaningar som finns i genomförandet av Agenda 2030. Har du en idé som kan bidra till att uppnå någon del av de globala målen? Då kan LiU Impact Factory ge dig en rejäl skjuts för att snabbare kunna börja göra skillnad på riktigt.

Anna och Victoria från Lingonkollektivet

Om programmet

LiU Impact Factory är ett åtta månader långt program för att accelerera nyskapande och samhällsförbättrande idéer. Det innebär att du som student vid Linköpings universitet får tillgång till en intensifierat version av LiU Innovations erbjudande för att ge dig förutsättningar att skapa verklig samhällsnytta med din idé.

Programmet ställer höga krav, och ger samtidigt väldigt mycket tillbaka. Teamen som deltar får bland annat tillgång till ett specialanpassat föreläsningspaket, ett brett nätverk, arbetsplats samt stöttning kring finansieringsfrågor. Utöver det så får teamen mer frekvent innovationsrådgivning än vad LiU Innovation annars kan erbjuda. Teamen utgör dessutom ett community, där de kan byta lärdomar med varandra.

Framförallt är LiU Impact Factory ett program som skapar förutsättningar att lyckas. Bland LiU Impact-alumnerna finns flera bolag som nominerats och prisats i olika nationella entreprenörs- och innovationstävlingar.

Alla studenter vid LiU får ansöka till LiU Impact Factory. För att söka ska du ingå i ett team som arbetar med en idé som har ett samhällsförbättrande fokus i grunden. Det viktiga är att er idé bidrar till att lösa problem kopplade till de Globala målen.

Ansökningen sker under vårterminen och programmet startar upp efter sommaren. Ifall ni redan innan ni ansöker har kontakt med LiU Innovation skapar ni bättre förutsättningar för er själva att ta er an programmet. Kontakta oss för att boka ett möte.

Anmäl intresse till LiU Impact Factory 20/21

Case

Språkskillnader ska inte påverka kvaliteten på den vård man får

Worldish vill bryta språkbarriärer och skapar därför nästa generations översättningslösning för akutsjukvården....

Läs mer

Nya svenskar berättar sina historier – på sina villkor

Bred Blick är teamet som tillsammans med nya svenskar höjer blicken och berättar engagerande historier för alla, av alla....

Läs mer

Odling hemma för minskat matsvinn

SIOS utvecklar framtidens autonoma växthus som bidrar till minskat matsvinn, ökad lokal produktion och ett snyggare IoT-baserat hem....

Läs mer

Alla ska ha samma möjlighet att lära sig skapa med teknik

Edvira har redan hjälpt tusentals lärare komma igång med programmering. Nu ger de lärare och kommuner verktyg för att själva utveckla eleverna vidare....

Läs mer

Lingonkollektivet ska få skolan att prata mens

Lingonkollektivet sätter mens i centrum för skolans samtal om jämställdhet och rätten till sin egen kropp, oavsett om du är hen, hon eller han. Lingonkollektivet drivs som en ideell förening av...

Läs mer

Alumnibolag

Omgång 1: 2016/2017

Omgång 2: 2017/2018

Vesetro

Läs mer om teamen från omgång 2

Kontakt

Karin Ackerholm
Innovationsrådgivare

karin.ackerholm[at]liu.se
Tel: 013- 286789

Kontakta oss
Till toppen