LiU:s entreprenöriella lärare 2018 är utsedd

/, LiU Innovation/LiU:s entreprenöriella lärare 2018 är utsedd

LiU:s entreprenöriella lärare 2018 är utsedd

LiU:s entreprenöriella lärare 2018 är utsedd

Anna Fahlgren har utsetts till Linköpings universitets Entreprenöriella Lärare 2018. Priset, som delas ut av LiU Innovation, går i år till en sann entreprenör. Hon prisas för såväl sin egna framgångsrika entreprenörsgärning i företaget BioReperia som hennes insats med att metodiskt arbeta in entreprenörskap som en del i utbildningen.

LiU Innovation stöttar anställda och studenter vid Linköpings universitet på deras idéresa. För att synliggöra och uppmuntra till agerande inom nyttiggörande delar LiU Innovation ut priset till LiU:s Entreprenöriella Lärare för sjunde året i rad. Förutom äran tilldelas pristagaren 20 000 kronor för lämplig kompetensutveckling inom entreprenörskap.

Anna Fahlgren, LiU:s Entreprenöriella Lärare 2018

Motiveringen

Att vara entreprenör är att våga ta ett steg in i något som kan verka skrämmande och samtidigt tro på sig själv, även när det blåser motvind. Årets pristagare har visat prov på precis detta och hennes engagemang i entreprenörskap vid Linköpings Universitet är både högt och brett. På ett mycket elegant sätt har hon metodiskt arbetat in entreprenörskap i utbildningen och hon är en stark kulturspridare av det entreprenöriella budskapet. Hon har även en egen framgångsrik entreprenörsgärning i företaget BioReperia.

Pristagare LiU:s Entreprenöriella Lärare

2018 Anna Fahlgren, IKE

2017 Robert Forchheimer, ISY

2016 Charlotte Norrman & Magnus Klofsten, IEI

2015 Peter Påhlsson, IKE

2014 Kristin Alfredsson Ågren, Elin Ekbladh, Jane Holstein & Anette Kjellberg, ISV

2013 Ulf Helmersson, IFM

2012 Fredrik Gustafsson, ISY