GOLI matchade snabbt in en affärsansvarig säljare

GOLI matchade snabbt in en affärsansvarig säljare

GOLI Kapacitet är en molnbaserad tjänst för kapacitets- och produktionsplanering som gör det enkelt att arbeta med avancerad statistisk processkontroll. De behövde ha in nya ögon i verksamheten samt öka försäljningen så när de vände sig till Venture Arena sökte de en affärsansvarig säljare och fick en kontakt som ledde till en matchning på bara en vecka.

GOLI sökte en affärsansvarig säljare på Venture Arena under hösten 2015. De kände att de behövde öka försäljningen samtidigt som de ville ha in ett par nya ögon i verksamheten. ”Det är en lite rolig historia som gick väldigt snabbt”, säger Lina Boozon Ekberg vd på GOLI. ”Daniel Gustavsson kom fram till mig precis innan alla gick hem från Venture Arena och vi pratade bara en kort stund. Jag har fått lära mig att – höra du inte av dig inom 24 timmar, så är det en död kontakt – så jag hörde av mig dagen efter Venture Arena och vi bokade in ett möte. En vecka senare hade vi skrivit ett avtal” fortsätter Lina.

Just nu har Daniel kommit in i GOLI, som sitter på företagsinkubatorn LEAD, på ett kortare uppdrag men om allt går enligt plan kommer han gå in mer aktivt i bolaget. Det är andra gången som GOLI är med på Venture Arena, och första gången hade de långtgående diskussioner med en annan person men de kom aldrig till avslut.

”Det gäller att det är rätt person, som är på rätt plats, vid rätt tid för att det ska bli en bra matchning”

Lina Boozon Ekberg, vd på GOLI

”Jag hade tittat en del på GOLI under första gången de var med på Venture Arena, men då stämde det inte tidsmässigt för mig att ta kontakt med dem”, berättar Daniel. ”Det gäller att det är rätt person, som är på rätt plats, vid rätt tid för att det ska bli en bra matchning”, fyller Lina i. ”Jag tycker att Venture Arena är en väldigt bra nätverkskväll, men det är ju inte alls säkert vad det leder till alla gånger. Men det är ju samma osäkerhet att dra igång en kostsam rekrytering. För oss blev det här en väldigt bra matchning. Det märker vi särskilt nu när Daniel har kommit igång och börjat jobba hos oss”, avslutar Lina.