En slipad företagspresentation gav bolaget en skuggstyrelse

En slipad företagspresentation gav bolaget en skuggstyrelse

Efter att ha presenterat på Venture Arena hittade FrontWay en skuggstyrelse som tillför ny erfarenhet och ger råd i strategiska frågor.

Anders Nilsson är vd på FrontWay och har flera gånger presenterat på Venture Arena för att locka olika kompetenser till sitt företag. FrontWay gör smarta och miljövänliga CAD modelleringar för att optimera lösningar i bland annat på pappersbruk. Under 2014 sökte han en investerare på Venture Arena, men fann istället Per Nordling som tillsammans med Åke Petterson bildade en skuggstyrelse, som ger rådgivning i strategiska frågor.

"Venture Arena är en bra mötesplats, om man vet vad man letar efter."

Anders Nilsson, vd FrontWay

”Venture Arena är en bra mötesplats, om man vet vad man letar efter”, säger Anders. ”Att få in en skuggstyrelse och en resurs som har annan erfarenhet än en själv, har varit väldigt viktigt för FrontWay.”

Anders ser ljust på företagets framtid och marknaden börjar bli redo för ett digitalt planeringsverktyg inom industrin. Idag används Excel som det primära verktyget,  även en del äldre verktyg finns men de är föråldrade och erbjuder inte samma flexibilitet. FrontWay sökte under hösten 2015 investerare på Venture Arena.

”Just nu pratar jag fortfarande med flera kontakter som jag fick på Venture Arena för att hitta en matchning som passar bolaget. Vi får se vad som händer i framtiden”, säger Anders ”Venture Arenas träning i att hålla presentationer inför Venture Arena har även gjort att jag har fått träning i att pitcha FrontWay som företag, något som jag hade stor nytta av när jag var på en mässa nyligen och finansministern Magdalena Andersson kom förbi vår monter” avslutar Anders med ett leende på läpparna.