Nya svenskar berättar sina historier – på sina villkor

Bred Blick är teamet som tillsammans med nya svenskar höjer blicken och berättar engagerande historier för alla, av alla.

Bred Blick vill ge plats åt nyanlända att berätta sina egna berättelser – på deras villkor. Bred Blick har idag ett stort nätverk kring projektet som består av en utställning som ska stå på Norrköpings Stadsmuseum från den 5 Maj till 1 oktober. Här får nyanlända sätta agendan i ett betydelsefullt rum i centrum av Norrköping. De förskjuts inte till periferin, utan blir härmed aktiva aktörer i bygget av vårt samhälle. Bred Blick drivs som en ideell förening med avsikt att bli en paraplyorganisation för liknande projekt i framtiden. För att engagera journalister i inkluderingsarbetet har Bred Blick också sökt finansiering för att jobba med utvecklingsarbete på nyhetsredaktioner i landet.

Se mig i ögonen

Se mig i ögonen är en utställning fylld av en mängd berättelser om hur det kan kännas att vara nyanländ i Norrköping år 2017. Här kommer du möta berättelser som allt för sällan visas inför stora publiker. Berättelser om lyckliga stunder, om rädslor, drömmar, om att hålla kvar vid sig själv i en ny kultur.

Utställningen är samproducerad av föreningen Bred Blick, Yahya Moazin, Hadeel Said Ali, Omar Makram, Kati Haidari, Elian Thaljeh, Abdifatah Aden och Merry Massoud –  med stöd av Norrköpings Stadsmuseum och ABF Östergötland.

Läs mer om utställningen
Mattias, Bred Blick, berättar om utställningen Se mig i ögonen
Se mig i ögonen
TheGlobalGoals_Logo_and_Icons

LiU Impact Factory

Under hösten 2016 antogs tio drivna studenter från Linköpings universitet till LiU Impact Factory. Under året har de arbetat hårt och levererat resultat långt över förväntan – deras inverkan på samhällsutvecklingen är redan synlig.

Bred Blick var ett av fem team som deltog i LiU Impact Factory 2016/2017.

Läs mer