Studenter startar exjobbsförmedling

Ett sätt att få fart på sin karriär efter studierna är att hitta rätt exjobb. Det är samtidigt studentföretaget Xameras affärsidé.

XAMERA har precis startat sin verksamhet som går ut på att matcha rätt student med rätt företag inför exjobbet. Efter mycket förberedelser och arbete under året är äntligen lanseringen genomförd.

– Det känns otroligt roligt att äntligen vara igång! Vi har jobbat hårt inför lanseringen och det känns väldigt bra att vi nu kommit vidare och är i full gång med att förmedla exjobb, säger Alexander Grindestam som är en av tre grundarna av XAMERA.
Idén att starta en exjobbsförmedling uppkom av att de hade vänner och bekanta som tyckte det var svårt att hitta ett spännande exjobb. Många upplevde att det var svårt att få en överblick kring vilka företag som erbjuder exjobb.

– Vi vill verka för att man som student enkelt ska hitta ett exjobb som känns mitt i prick. Eftersom vi hjälper företag med processen att ta in exjobbare så vill vi samtidigt bidra till att fler företag tar in exjobbare, säger Alexander.


Hitta exjobb