Fortsatt framgång för lokalt odlade innovatörer

/, Nyheter/Fortsatt framgång för lokalt odlade innovatörer

Fortsatt framgång för lokalt odlade innovatörer

Fortsatt framgång för lokalt odlade innovatörer

LiU Impact Factory-alumnen Vissheim (tidigare SIOS) tilldelas SKAPA-priset för unga innovatörer i Östergötland för sin lösning som gör det enkelt att odla i såväl hemmet som på arbetsplatsen.

Det är med glädje vi har sett hur det LiU-grundade bolaget utvecklats och flytta från Kårallen till DoSpace i Science Park Mjärdevi, och under den sista tiden har det varit guldregn över bolag för en rad olika anledningar. Efter en nyemission har företaget fått in nya delägare från Mannersons fastigheter – en betydande investering i både kapital och kompetens. Samtidigt har bolaget riktat om sitt fokus till att skapa produkter för både företag och privata kunder. Något som redan märks av på The Box Hotel där en prototypversion av deras nya modulära odlingsmöbel Vimur ställs ut. Dessutom har Josefine Persson, en av grundarna av Vissheim, nyligen tilldelats ÅForsk Entreprenörsstipendie.

Nu har Vissheim även fått ta emot SKAPA-priset för unga innovatörer i Östergötland. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel och tillsammans med VINNOVA delas priset till unga innovatörer ut. Syftet är att inspirera och ge stöd så att unga innovatörer kan förverkliga sina idéer. Vissheim är nu en av 24 länsfinalister som har chans att vinna det nationella priset. Den eller de finalister som gjort de mest förtjänstfulla insatserna i landet gällande kreativt nyskapande av produkter och tjänster tilldelas 250 000 kronor.

Sen tiden i LiU Impact Factory har LiU Innovation fortsatt stötta Vissheim med stöd till prototyputveckling och vi följer med nöje en hållbar bolagsresa som utlovar guld, gröna skogar och tomater odlade på kontoret.

På bilden, fr v:
Josefin Persson
Erik Söderby
Tobias Hultqvist

Förutom teamet syns också på bilden:
Elisabeth Nilsson, landshövding i Östergötlands län
Mats Philipsson, vd ALMI Företagspartner Östergötland AB