DriveBacks Crowdsourcing-tjänst för gratis bilresor slår rekord

DriveBack erbjuder gratis bilresor och ett enkelt sätt att transportera bilar. Och det går bra för startup företaget som fått stöttning från LiU Innivation.

DriveBack – Sveriges största oberoende tjänst av gratisresor och smarta biltransporter slår rekord. Bara under senaste månaderna 2015 har antalet bilar som flyttats tredubblats från tidigare år. Tusentals nya medlemmar och ett flertal anslutna företag har tillsammans bidragit till den större volymökningen. Främst går gratisresorna till och från Göteborg och Stockholm men många andra orter har varit aktuella också. Hittills har det gjorts över 300 resor mellan 60 olika orter i Sverige utspritt över hela landet. Alltifrån personbilar till tunga lastbilar har DriveBackats.

– DriveBack ligger rätt i tiden och allt fler företag inser fördelarna och ger vår crowdsourcinglösning en chans. Vårt unika koncept har på ett enkelt och snabbt sätt löst transportbehov med stora kostnadsbesparingar som följd. Det är fantastiskt kul att få ett kvitto på att DriveBack fungerar bra i praktiken. Vi har under året jobbat hårt med att vidareutveckla lösningen både internt och externt med ett ekosystem av partners som vi tror på. Med det vi har planerat för 2016 så kommer det bli riktigt bra, säger Häni Ashkar, vd på DriveBack

DriveBack erbjuder gratis bilresor och ett enkelt sätt att transportera bilar. Genom att matcha ihop två transportbehov – privatpersoner på resande fot med företag som behöver flytta bilar skapas DriveBacks smarta lösning. Privatpersoner över hela landet reser gratis inklusive första tanken drivmedel. Företag får ett bra och billigt transportalternativ.