Nytt studentkonsultbolag vill ta tillvara på studenternas kompetens

Det nystartade bolaget Unitalent AB vill vara länken mellan studenterna vid LiU och näringslivet i Östergötland genom att förpacka studenternas kompetens i tidsbestämda konsultuppdrag.

Många företag och organisationer tycker det är svårt att anställa nyutexaminerade utan erfarenhet. Förhoppningsvis kan Unitalent på sikt bidra till att fler studenter får erfarenhet redan under studietiden så att övergången mellan studier och arbetsliv på så vis kan bli lite enklare, både för arbetsgivare och studenter.

”Vi hoppas kunna bidra med nya infallsvinklar och kreativa lösningar till kunderna samtidigt som vi ger studenterna värdefulla erfarenheter för framtiden” berättar Anna Jansson, VD på Unitalent.

”Det vore också roligt om Unitalent kan bidra till att studenterna får upp ögonen för Östergötland som arbetsplats och vill stanna kvar här efter sin examen.”

Anna Jansson, VD Unitalent AB

LiU är ett brett universitet och Unitalent vill jobba med studenter från universitets olika delar och målet är att fler studenter får möjlighet till kvalificerade extrajobb. ”Det vore också roligt om Unitalent kan bidra till att studenterna får upp ögonen för Östergötland som arbetsplats och vill stanna kvar här efter sin examen”, fortsätter Anna.

Unitalent AB ägs av Linköpings universitet via LiU Holding AB. Bolaget har ett nära samarbete med övriga bolag inom LiU koncernen och dess partners.