LiUGA

LiU Game Awards är en spelutvecklingstävling för studenter på Linköpings universitet som lockar runt 500 besökare. Tävlingen har funnits sedan 2010 och arrangeras i samarbete mellan LiU Innovation, Institutionen för Datavetenskap och utvalda partners.

Syftet är att visa vilken hög nivå LiU:s studenter håller inom detta heta område med stor tillväxt, samt inspirera studenter att själva lansera sina projekt och idéer på marknaden.

Tävlingen är en del av konferensen LiU Game Conference. Den enda konferensen i branschen som erbjuder de senaste resultaten från akademisk forskning inom områden där regionen är ledande. Det anordnas även en mässa under konferensen med studentprojekt, spelkonst, lokala företag och spännande bolag från spelbranschen.

www.liugc.se
Film från LiU Game Awards 2015 eventful

Idea Challenge

Idea Challenge är en idétävling för studenter som har idéer med låg mognadsgrad, det ska vara lätt att delta med en idé. Målet är få studenterna att konkretisera sina tankar om hur de kan bidra till att lösa samhällsutmaningar. Tävlingens syfte är att hitta konkreta sätt att arbeta med en frågeställning. Idea Challenge arrangeras av och är ett koncept från LiU Innovation.

Idea Challenge kan även användas i undervisning. Är du lärare och intresserad av att veta mer om hur du kan få hjälp med att arrangera Idea Challenge kopplat till din kurs, kontakta Åsa Wallin, asa.wallin@liu.se

Kort om tävlingen

  • Målgrupp studenter
  • Bidrag kan lämnas in av en person eller en grupp
  • Alla som deltar i tävlingen med bidrag får ett intyg som visar att man deltagit med sin idé.
  • Tävlingen pågår i två veckor. Alla bidrag får coachning av innovationsrådgivare på LiU Innovation.

Venture Cup