LiU Impact Factory

LiU Impact Factory

Linköpings universitet är fullt av studenter som vill göra skillnad. LiU Impact Factory finns för att stötta de mest drivna att göra verklighet av sina nyskapande och hållbara idéer. Genom LiU Impact Factory får studenters idéer en rejäl boost och kan snabbare börja göra skillnad – på riktigt.

Ansökan till LiU Impact Factory 2017 öppnar 28 april. 

Om programmet

Samhällspåverkan och hållbarhet är två röda trådar genom hela LiU Impact Factory och programmet är öppet för både ideella och kommersiella idéer. Det viktiga är att tydliggöra hur ens idé bidrar till att lösa samhällsproblem.

LiU Impact Factory består i dagsläget av fem antagna team med LiU-studenter från olika utbildningar och campus. Under ett sex månader långt program får studenterna möjlighet att utveckla sina samhällsförändrande idéer. Förutom två timmars coaching per vecka får studenterna ta del av ett specialanpassat föreläsningspaket, delta på mingel och event, tillgång till arbetsplats samt stöttning kring finansieringsfrågor. De fem teamen utgör dessutom ett community, där de hjälper och lär känna varandra.

Programmet är uppdelat i tre faser: Den första fokuserar på utveckling av idén, den andra på verifiering och teambyggande, den sista på realisering. För att gå vidare till nästa fas, måste teamen presentera mål de uppnått under den föregående. Efter LiU Impact Factory är teamen redo att antingen bli självständiga aktörer eller gå vidare till t.ex. en inkubator.

Kontakt

Erika Pohjanen
Ansvarig LiU Impact Factory

Mail: erika.pohjanen[at]liu.se
Tel: 013-28 89 14

Kontakta oss